Someikonit

17.03.2016

Elementin murtoluokitus kertoo turvallisuudesta

ThermiSol-seinäelementit ovat läpäisseet murtoluokitustestissä luokan 2 vaatimukset. Finanssialan Keskusliitto (FK) ylläpitää luetteloa tuotteista, jotka ovat turvallisia kestämään murtautumiset.

Varkaudelle altis omaisuus suojattava

Finanssialan Keskusliitolla on rakennusten murtosuojeluun julkaistut ohjeet. Niissä annetaan vähimmäisvaatimukset rakenteelliselle suojaukselle eri toimialoilla. Mikäli rakennuskohteessa säilytetään varkaudelle altista omaisuutta, on tämä omaisuus suojattava ohjeiden vaatimusten mukaisesti.

Esimerkiksi rakennusten seinien tulee täyttää vaatimusten mukainen luokitus. Suuremmissa marketeissa vaatimuksena on vähintään luokka 2.

ThermiSol-elementit täyttävät vaatimukset

Seinien osalta on käytössä testausstandardi, jota sovelletaan myös Ruotsissa. Kyseessä on Ruotsin rikollisuudentorjuntajärjestön standardi SSF 1047. Luokan 2 vaatimuksena on se, ettei murtautuja pääse seinästä läpi alle viidessä minuutissa.

ThermiSol-seinäelementit testattiin 200 mm (U-arvo 0,17) ja 240 mm (U-arvo 0,14) paksuina vakiotuotteina, ja standardin vaatimukset täyttyivät reilusti.