Someikonit

05.11.2019

Jackon Finland Oy syntyi rakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin

Kotimaiset pitkän linjan osaajat yhdistivät voimansa, ja markkinoilla on nyt tarjolla kattavampi valikoima energiatehokkaita ratkaisuja sekä komponentteja – niin rakentamiseen, pakkaamiseen kuin eri teollisuudenalojen käyttöön. – Neljän toimijan yhdistyminen turvaa riittävät resurssit tuleviin investointeihin, tuotekehitykseen ja ennen kaikkea tuotannon säilymiseen Suomessa, sanoo toimitusjohtaja Veli Ollila.

Vuonna 2017 solmitussa yrityskaupassa norjalainen Jackon Group osti 90 % ThermiSolin osakekannasta. Johtava pohjoismainen eristevalmistaja hankki omistukseensa Suomesta myös Pohjoismainen Solumuovi Oy:n, Tupler Oy:n ja Epsira Oy:n. 

– Suomen liiketoiminnot fuusioidaan 1.1.2020 yhdeksi yhtiöksi, jonka jälkeen kaikkien osaaminen ja tuotevalikoimat energiatehokkaaseen rakentamiseen ja pakkaamiseen sekä teknisiin komponentteihin tarjotaan yhden nimen alta. Samalla tuomme valikoimaamme Jackonin tuotevalikoimasta mm. rakentamisen järjestelmiä, jotka soveltuvat Suomen olosuhteisiin, sanoo Veli Ollila. ThermiSol-nimi näkyy jatkossa vain tunnettujen EPS-eristeiden pakkauksissa.

– Jackonilla oli jo vuosien ajan tavoitteena hankkia laadukasta, suomalaista tuotantoa vahvistaakseen asemaansa pohjoismaiden markkinajohtajana. Palvelemme jo nyt yhteisten resurssien voimin, ja uudet verkkosivumme on juuri avattu osoitteessa jackon.fi, kertoo toimitusjohtaja Veli Ollila.     

Jackon Group on norjalainen, vuonna 1956 perustettu perheyritys, jonka pääkonttori on Fredrikstadissa. Konserni on Pohjolan johtava rakentamiseen ja teollisuuteen tarkoitettujen EPS-, XPS-, EPP-eristeiden ja -pakkausten valmistaja. 

Tehokasta lämmöneristystä Pohjoismaisiin olosuhteisiin

Jackon Groupilla on 21 tehdasta Euroopassa, joista 18 Pohjoismaissa. Konsernin liikevaihto on yli 300 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 850 henkilöä. Myyntiorganisaatioita on Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Sveitsissä, Belgiassa ja Alankomaissa. 

– Fuusion ja Jackon Groupin myötä kaikki neljä suomalaisyritystä turvaavat riittävät resurssit tuleviin investointeihin ja ennen kaikkea tuotannon säilymiseen Suomessa. Uuden yhtiön ja nimen lanseerauksen lisäksi olemme samanaikaisesti vieneet läpi rakenneuudistusta, jossa liiketoimintoja järjestetään uudelleen. 

Jackon Finland tuottaa energiatehokkaita rakentamisen ratkaisuja, kuten eristeitä ja elementtejä. Teollisuudelle yritys valmistaa erilaisia pakkaustuotteita, kalalaatikoita sekä teknisiä komponentteja – ja asiakkaita palvellaan markkinajohtajan resursseilla. Jackon panostaa tuotekehitykseen, erikoistuotteisiin ja asiakkaiden neuvontaan. 

– Meillä on jo entuudestaan vahvat siteet rakennusliikkeisiin, rautakauppoihin ja teollisuuteen. Kattavamman tuote- ja palvelutarjonnan myötä asiakkaamme saavat lisää vaihtoehtoja erilaisiin käyttökohteisiin ja tarpeisiin. Teemme eristämisestä taloudellista ja tehokasta, lupaa Ollila. 


Lisätietoja: Jackon Finland Oy, toimitusjohtaja Veli Ollila, p. 020 155 2300, veli.ollila@jackon.fi
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Jackon Finland on osa vuonna 1956 perustettua norjalaista Jackon Groupia. Konserni on pohjoismaiden johtava rakentamiseen ja teollisuuteen tarkoitettujen EPS-, XPS- ja EPP-eristeiden sekä -pakkausten valmistaja. Jackon Groupilla on 21 tehdasta Euroopassa, joista 18 on Pohjoismaissa.