Someikonit

12.05.2016

Julkisivuremontti on tilaisuus parantaa energiatehokkuutta

Korjaamisen yhteydessä uuden julkisivun alle voidaan asentaa nykyaikainen ja turvallinen lisälämmöneristys, joka nostaa talon arvoa. Laadukkaan lisäeristyksen kustannukset ovat pienet.

Energiatehokkuus on ajankohtainen asia. Kiristyneet rakentamismääräykset vaikuttavat siihen, että energiatehokkuus tulee jatkossa huomioida myös korjausrakentamisessa. Toimiva rakenne betonielementtijulkisivun korjaamiseen on ohutrappaus EPS-lämmöneristeen päälle.

Julkisivuremontin yhteydessä on aina kannattavaa parantaa ulkoseinien lämmöneristystä. Oikein toteutetulla lisäeristyksellä ja hyvällä korjaustavalla julkisivurakenteelle voidaan saada lisää ikää jopa viisikymmentä vuotta. Lisäeristys vähentää rakennuksen energiankulutusta, parantaa seinärakenteen toimivuutta, lisää asumismukavuutta sekä nostaa talon ja asuinalueen arvoa.

Lisäeristyksen rakenne, jossa ohutrappaus laitetaan EPS-lämmöneristeen päälle, on kosteusteknisesti toimiva ja kokonaiskustannuksiltaan edullinen ratkaisu. Perinteinen korjaustapa voi tulla jopa kaksi kertaa kalliimmaksi, koska siinä elementin vioittunut ulkokuori joudutaan usein purkamaan.

ThermiSol EPS Seinä ja ThermiSol Platina Rappari –eristeet on hyväksytty käytettäväksi ohutrapatuissa julkisivurakenteissa, ja niitä voidaan käyttää ilman vaakasuuntaisia palokatkoja ulkoseinän lisäeristämisessä P1-luokan rakennuksissa (kerrostaloissa) silloin, kun lisäeristeen paksuus on korkeintaan 100 mm ja lisäeristetyn ja ohutrapatun valmiin rakenteen paloluokitus on vähintään B-s1, d0.

ThermiSol Platina Rappari: kerrostalon nurkan eristystä (Helsinki, Laajasalo).
Saadaan uusi saumaton ja huoltovapaa julkisivupinta.

Helsinki, Laajasalo