Someikonit

26.09.2017

ThermiSol osaksi pohjoismaista markkinajohtajaa

ThermiSolin osakkeista 90 % on myyty norjalaiselle eristevalmistajalle Jackon Groupille. Yrityskaupan myötä ThermiSolin toiminta jatkuu Suomessa entistä vahvempana. Sopimus allekirjoitettiin 10.2.2017. 

– Jackon Groupin avulla ThermiSol turvaa riittävät resurssit tuleviin investointeihin ja tuotekehitykseen sekä tuotannon säilymiseen Suomessa, toimitusjohtaja Veli Ollila toteaa.
 
ThermiSol saa pohjoismaiden johtavan eristevalmistajan myötä leveämmät hartiat palveluun ja entistä laajemman tuotevalikoiman varmistaen näin kasvunsa tulevaisuudessakin. Yrityksen liikevaihto oli 25 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja työntekijöitä on 70. Veli Ollila jatkaa ThermiSolin toimitusjohtajana ja hänelle jää 10 % osuus yrityksestä.
 
– Meillä on vahvat siteet rakennusliikkeisiin ja rautakauppoihin. Olemme tunnettuja nopeudesta, joustavuudesta sekä toimitusvarmuudesta ja aiomme jatkaa samalla linjalla, lupaa myynti- ja markkinointijohtaja Tommi Palomäki.

Tuotevalikoima laajenee yrityskaupan myötä

Jackon Group on norjalainen teollisuuskonserni, jonka pääkonttori on Fredrikstadissa. Pohjoismaissa tehtaita on yhteensä nyt 15. Yrityksen tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat muun muassa Thermomur®, Jackopor® (EPS) ja Jackofoam® (XPS).
 
– Jackonin tuotteiden myötä myös oma tuotevalikoimamme laajenee entuudestaan, iloitsee Ollila.
 
Keskustelut ThermiSolin ostamisesta kestivät useita kuukausia. Jackon Groupilla on ollut jo vuosia tavoitteena hankkia suomalaista tuotantoa, ja Suomen markkinajohtaja vahvoine tuotemerkkeineen oli kiinnostavin vaihtoehto.
 
– Olemme iloisia, että Veli Ollila jatkaa ThermiSolin kehittämistä kanssamme. EPS-elementit eivät ole tällä hetkellä Jackonin tuotevalikoimassa, joten myös uusi tuotealue tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia. ThermiSolin hankinta vahvistaa asemaamme pohjoismaiden markkinajohtajana, toteaa Jackon Groupin toimitusjohtaja Stein Trygsland.

www.jackon.com

Lisätiedot ja haastattelut:

Toimitusjohtaja Veli Ollila, ThermiSol Oy, p. 050 305 5075

Toimitusjohtaja Stein Trygsland, Jackon Group, +47 911 45 843

ThermiSol Oy on vuonna 1962 perustettu, EPS:n (expanded polystyrene) valmistukseen ja myyntiin erikoistunut yritys. ThermiSol Oy toimii maanlaajuisesti kolmella tehtaallaan Sastamalassa, Nurmijärvellä ja Rovaniemellä. Tuotevalikoimaamme kuuluvat EPS-eristeiden lisäksi EPS-elementit ja EPS-teollisuustuotteet. ThermiSol on alansa markkinajohtaja ja työllistää noin 70 eristealan ammattilaista.

Jackon Group on norjalainen teollisuuskonserni, jonka pääkonttori on Fredrikstadissa. Konserni on Pohjolan johtava rakentamiseen ja teollisuuteen tarkoitettujen EPS-, XPS-, EPP-eristeiden ja -pakkausten valmistaja. Jackon Groupilla on 15 tehdasta Euroopassa, joista 12 Pohjoismaissa. Konsernin liikevaihto on 265 miljoonaa euroa ja se työllistää 750 henkilöä.