Someikonit

11.06.2020

Danfoss Drives luottaa Jackonin EPP-solumuoviin

Danfoss Drives on ollut yli 50 vuoden ajan sähkömoottorien muuttuvan nopeudenohjauksen markkinajohtaja. Taajuusmuuttajia toimitetaan globaaleille markkinoille, joten pakkausten pitää vaimentaa iskut ja kestää pitkät matkat.

– Valmistamamme driven eli taajuusmuuttajan täytyy olla priimakunnossa, kun asiakas ottaa sen käyttöön missä päin maailmaa hyvänsä, toteaa hankintapäällikkö Jarkko Alanen Danfros Drivesilta.

Tuotteet ehjänä perille ympäri maailman

Danfoss Driven Vaasan tehtaan historia juontaa juurensa vuoteen 1993, jolloin perustettiin yritys nimeltä Vacon. Tanskalainen Danfoss osti yrityksen kovan kasvun ja laajentumisen jälkeen vuonna 2014. Suurin osa tehtaan valmistamista tuotteista menee vientiin.

– Vastaan työssäni muun muassa mekaniikka- ja pakkauskategorioiden hankinnoista. Pakkausten tulee kestää tärinää, iskuja ja vaihtelevia olosuhteita. Jackonin muotoon tehdyt pakkauspäädyt ovat laadukkaita, ja he ovat oman alansa huippuosaajia, Alanen toteaa.

Alasella on itsellään jo yli 10 vuoden historia yrityksessä ja yhteistyö Jackonin Muurlan tehtaan kanssa on alkanut jo ennen sitä.

– Jackon on meidän kumppanimme tämän tyyppisissä tuotteissa. Saamme heiltä paljon apua ja asiantuntemusta myös tuotekehitykseen. Viimeisin pakkausperhe suunniteltiin automaattiselle pakkauslinjalle, jossa robotti käsittelee koko prosessin.

Danfoss mittaa toimittajien onnistumista

EPP-pakkausvaimentimien logistiikka on hiottu yhdessä viimeisen päälle. Joka päivä Jackonin Muurlan tehtaalta toimitetaan tarvittava määrä pakkausvaimentimia Vaasan tehtaalle.

– Toimintamallimme on nopea ja tavaraa virtaa tehtaallemme tarpeen mukaan. Kumppanimme toimituskyky on meille erittäin tärkeä asia. Komponenttien täytyy olla käytettävissä ajallaan, sanoo Alanen.

Danfoss Drive myös mittaa toimittajiensa suorituskykyä. Danfossin tehtaita on maailmalla yhteensä 72, joten luotettavien toimittajien rooli on erittäin oleellinen. Jackonin tuloskortti näyttää lähes joka jaksolle 100 % onnistumista.

– Mitattavia asioita ovat esimerkiksi laatu, toimitusvarmuus ja ongelmanratkaisukyky. Käymme näitä asioita Jackonin kanssa säännöllisesti läpi. Jackon on vakavarainen ja luotettava kumppani, jolla on oleelliset perusasiat kunnossa. Yhteistyömme sujuu hienosti, Alanen kiittää.