Someikonit

07.08.2020

Jackon Finland ja Sto Finexter saivat sertifikaatin ohutrappausjärjestelmälle

Julkisivujen lämmöneristäminen ThermiSol® EPS- ja Platina-eristeillä sai selkeän tuotehyväksynnän. Sertifikaatti koskee StoTherm Vario ohutrappausjärjestelmää, jota käytetään ulkoseinässä Jackonin EPS-lämmöneristeiden suojaavana pinnoitteena.

– Suunnittelijan, arkkitehdin tai rakennuttajan ei tarvitse enää erikseen selvitellä jokaisen rakennuskohteen lupa-asioita viranomaisten kanssa, sillä tuotesertifikaatti sisältää kaikki rakennuslupahakemuksen liitteeksi tarvittavat, suunnitteluratkaisulle asetetut tekniset vaatimukset. Etenkin kerrostalokohteissa tällä on suuri merkitys, iloitsee julkisivujärjestelmien tuotepäällikkö Miika Kujo Sto Finexter Oy:stä.

Jackon ja Sto ovat tehneet yhteistyötä parikymmentä vuotta. Ohutrappausjärjestelmää on tehty EPS-eristeiden päälle jo satoja tuhansia neliöitä vuosien varrella.

– Kohteet vaihtelevat pienistä korjauksista useampaan tuhanteen neliöön. Esimerkiksi Helsingin Kontulassa osoitteessa Kaarenjalka 5 tehdään parasta aikaa haasteellista SATO:n korjauskohdetta, jossa betonipintaisen sandwitch-elementti julkisivun eristävyyttä parannetaan 50 mm:llä ThermiSol® Platina Rapparilla ja StoTherm Vario - ohutrappausjärjestelmällä. Sertifikaatti nopeuttaa rakennuslupaprosessia huomattavasti.

Sertifioitu kokonaisuus eristeestä julkisivun pintaan asti

18.2.2020 myönnetyssä sertifikaatissa esitetään ohutrapattu EPS-eristysratkaisu paloteknisen suunnittelun näkökulmasta, kun EPS-eristeitä käytetään kantavan sisäkuoribetonielementtirungon lämmöneristyksessä.

– Vuosien varrella säädösten tulkinta on vaihdellut paikkakunnittain. Meille myönnetty Eurofinsin vapaaehtoinen tuotesertifikaatti on puolueettoman tahon hyväksymä ja tarkastama, sekä valtakunnallisesti hyväksytty kaikissa rakennusvalvonnoissa, kertoo Kujo.

Sertifikaatti koskee enintään 28 metriä korkeita P1-paloluokan rakennuksia tapauksissa, joissa ulkoseinään liittyvän tilan osastoivuusvaatimus on korkeintaan EI 60.

– Esimerkiksi korjaus- ja muutostöissä eristekerroksen katkoja enintään kahden kerroksen välein ei enää tarvita, jos eristepaksuus on alle 100 mm. Eikä enää tarvitse miettiä erikseen, minkä eristeen ja järjestelmän voi yhdistää, kun voimme tarjota kokonaista, sertifioitua järjestelmää eristeestä julkisivun pintaan asti.

Katso sertifikaatti tästä >>