Someikonit

Maanvastaisen alapohjarakenteen lämmöneristäminen

Maanvastaisen alapohjan lämmöneristeiksi JACKON suosittelee seuraavia tuotteita:
ThermiSol® EPS 100 Lattia, ThermiSol® Platina Lattia

Maanvarainen lattia on yleisin, edullisin ja tutkitusti toimiva alapohjarakenne. Oikein tehtynä se on hyvä pohja kaikille pintalattiavaihtoehdoille. Sen päälle voi asentaa yhtä hyvin lauta- tai parkettilattian, muovimaton tai klinkkerin. Huolellinen eristyslevyjen asennus on lämpö- ja kosteusteknisesti tärkeää, sillä tiiviisti toisiaan vasten asennetut eristeet estävät mahdollisen kapillaarisen veden nousemisen betonilaattaan ja siitä edelleen lattiapinnoitteisiin.

Riittävällä lämmöneristyksellä saadaan energiahäviöt kuriin ja asumisviihtyvyys paranee, koska lattiasta poistuu kylmyys ja vetoisuus. Eristepaksuuden lisääminen vaikuttaa rakennuskustannuksiin vain nimellisesti, mutta tuo ajan myötä huomattavia säästöjä lämmityskulujen alenemisen muodossa.

Maanvastaisen alapohjarakenteen lämmöneristäminen kuva

Teollisuushallin maanvastainen alapohja

Teollisuushallin maanvastaisen alapohjan lämmöneristeiksi Jackon suosittelee seuraavia tuotteita:
ThermiSol® EPS Lattia

Alapohjaeristeiden lujuusluokkia on useita. Lujuus valitaan käyttökohteen vaatimusten mukaan. Teollisuushallien ja muiden suurta kuormitusta vaativien lattioiden eristämiseen käytetään suuremman puristuslujuuden omaavia tuotteita.

Teollisuushallin maanvastainen alapohja kuva

Tuulettuva alapohja

Tuulettuvan alapohjan lämmöneristeiksi Jackon suosittelee seuraavia tuotteita:
ThermiSol® EPS Lattia, ThermiSol® Platina Ontelo

Tuulettuvalla eli ryömintätilaisella alapohjalla tarkoitetaan rakennetta, jonka alla on tuulettuva ilmatila. Tuulettuva alapohja tulee kyseeseen mm. silloin, kun maapohja on heikosti kantavaa ja perustukset vaativat paalutuksen. Tuulettuva alapohja on routasuojaukseltaan ja rakenteiltaan maanvastaista alapohjaa monimutkaisempi suunnitella ja toteuttaa.

Ryömintätilaan tulee järjestää toimiva tuuletus, joka puolestaan vaikuttaa lämmöneristyksiin. Tuuletus järjestetään yleensä niin, että perusmuuriin tehdään riittävä määrä tuuletusaukkoja. Ulkoa tuuletettu ryömintätila on talvella kylmä, jolloin eristystä pitää olla riittävästi sekä huonetiloihin rajoittuvassa lattiarakenteessa että perustusten routasuojauksena.

Tuulettuvan alapohjan lämmöneristyksen tulee olla U-arvoltaan samaa luokkaa kuin rakennuksen yläpohjan. U-arvo on rakenteen lämmönläpäisykerroin. Määräykset edellyttävät U-arvolle tasoa 0,09 W/m2K. Ryömintätilan tuuletusaukkojen suuruuden ollessa alle 0,8 % alapohjan pinta-alasta, sallitaan U-arvolle lievennys: U-arvo = 0,17 W/m2K.

Tuulettuva alapohja

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Kiitos yhteydenotosta, otamme yhteyttä sinuun mahdollisimman pian!

KLIKKAA MISTÄ OLET KIINNOSTUNUT JA JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen
järjestelmät

Pakkaustuotteet

Pakkaustuotteet

Kalalaatikot

Kalalaatikot

Tekniset komponentit

Tekniset
komponentit

Muu

Joku muu?