Someikonit

Lösningar från en av de ledande nordiska isoleringstillverkarna – flera användningsområden, mera möjligheter.

Varmt, fuktigt eller isande kallt. När man har växt upp i norr, då vet man hur man bygger på rätt sätt. ThermiSol, Tupler, Epsira och Pohjoismainen Solumuovi bildar tillsammans Jackon Finland, en del av norskt familjeägt företag som producerar moderna, energieffektiva lösningar och komponenter för byggande och industri.

Med hjälp av Jackons produkter och lösningar kan du producera nya möjligheter även för dina kunder. Vi besitter resurserna från en nordisk marknadsledare och dess långa erfarenhet även från krävande objekt. Jackon är en pionjär och föregångare inom sitt eget område.

AKTUELLT FRÅN PROFFSEN

05.11.2019

Jackon Finland Oy grundades med tanke på byggandets och industrins behov

Inhemska experter med lång erfarenhet inledde samarbete och nu finns ett mera omfattande utbud av energieffektiva lösningar och komponenter tillgängliga på marknaden – för såväl byggande, förpackning som för olika industribranscher.

09.02.2018

Diplomarbete om isoleringars värmeledningsförmåga: ”Betydande skillnader särskilt i kalla konstruktioners egenskaper”

I sin forskning undersökte Hanna Kianta värmeledningsförmågan hos isoleringsmaterial som i Finland vanligtvis används över ett bredare mätområde än normalt, från -30 °C till +30 °C.

16.02.2017

ThermiSol blev en del av den nordiska marknadsledaren

90 % av aktierna i ThermiSol har sålts till Jackon Group, en norsk tillverkare av isoleringar. Som ett resultat av företagsförvärvet kommer ThermiSols verksamhet i Finland att förstärkas.

17.03.2016

Elementets sprickklassificering indikerar säkerhet

ThermiSol-väggelementen har klarat kraven i klass 2 sprickprovet. Finans Finland (FA) upprätthåller en förteckning över produkter som är säkra och beständiga mot sprickor.

CASE Manegen restes upp snabbt och förmånligt

Manegen restes upp snabbt och förmånligt

Med namnet ThermiSol Maneesi är Kurvolan Ratsutila Oys manege med stomme av limträ är som namnet säger byggd av ThermiSol-element.  – Det ljusa, lätta och fukttekniskt säkra materialet lämpar sig utmärkt för byggande av en hög manege, konstaterar ansvarige mästaren Jukka Terhonen.

Lue lisää »
CASE Hallbyggen effektivt och ekonomiskt

Hallbyggen effektivt och ekonomiskt

Optimihallit Oy, som levererar hallbyggnader, har ett nära samarbete med ThermiSol.  – De punktliga leveranserna av ThermiSol och den enkla monteringen av produkterna är en viktig del av vår noggrant schemalagda helhet, säger VD Mikko Mäkinen från Optimihallit Oy.

Lue lisää »
CASE ThermiSol fasadisoleringar för det nya sjukhuset i Hyvinge

ThermiSol fasadisoleringar för det nya sjukhuset i Hyvinge

Budgeten för Hyvinge stads och Hyvinge sjukhus (HUS) nya sjukhusbyggnad beräknas uppgå till cirka 61 miljoner euro. Fasaden på denna imponerande nya byggnad kommer att bestå av  10 000 m2 energieffektiv EPS-isolering och tunnputs.

Lue lisää »

Tack för att du kontaktar oss, vi kommer tillbaka till dig så snart som möjligt!

KLICKA PÅ VAD DU ÄR INTRESSERAD AV OCH LÄMNA EN KONTAKTBEGÄRAN

Eristeet

Isoleringsmaterial

Elementit

Element

Märkätilalevyt

Våtrumsskivor

Rakentamisen järjestelmät

System för
byggande

Pakkaustuotteet

Förpackningsprodukter

Kalalaatikot

Fisklådor

Tekniset komponentit

Tekniska
komponenter

Muu

Någon annan?