Someikonit

Kalalaatikot
kaikkiin tarpeisiin

Ympäristö ja kierrätys

Solumuovi on ympäristöystävällinen materiaali, sillä se on kevyttä ja valmistus on puhdasta. Tuotteiden valmistuksessa toimimme niin, että ympäristölle aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa. Noudatamme kestävän kehityksen periaatteita. Ympäristötase määrittelee tavoitteet ja toimenpiteet koko yhtiössämme. Olemme tukemassa useita materiaalien kierrätys- ja uusiokäyttömenetelmiä ja projekteja.

ISO 14001 Ympäristösertifikaatti 

Lokkikuva

100 % kierrätettävä kalalaatikko

Kalalaatikon EPS-materiaali on hygieenistä ja kierrätyskelpoista. Käytetty EPS voidaan murskata rouhijalla ja paalata briketeiksi, jotka voidaan 100 % kierrättää uusiokäyttöön. Prosessin tuloksena syntyy uudelleen elintarvikekelpoista EPS-muovia. EPS-jäte on tästä syystä kysyttyä ja arvokasta raaka-ainetta. 

Baltia ja Saksa vastaanottavat EPS-muovia uudelleenkäyttöön. Myös Suomessa on meneillään useita kierrätysprojekteja. Pilottihankkeissa murskaimella varustetut täysperävaunurekat kiertävät reittejä ja keräävät laatikot. Yhteistyökumppanimme PS Processing Oy vastaanottaa EPS-jätettä ja tarjoaa ratkaisuja kierrättämiseen. Kuluttajien kierrätys tapahtuu RINKI-muovinkeräyspisteiden kautta.

Pääosa jätteestä menee energiantuotantoon

Kevyt, kestävä ja eristävä EPS on käytössä etenkin Itämeren alueen kalastuksessa ja kalanjalostuksessa. EPS kestää merestä nostetun märän kalan painon, eikä kylmäketju katkea. Kalalaatikosta on muovia vain noin 4 %.

Muoviteollisuus ry:n mukaan maailman raakaöljystä n. 96 % käytetään polttoöljynä. Nelisen prosenttia käytetään muovien valmistukseen ja puolet tästä pakkausten valmistamiseen. Pääosa EPS-pakkausten jätteestä menee energiantuotantoon, eikä oikein käsitelty muovi kuormita ympäristöä.

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Kiitos yhteydenotosta, otamme yhteyttä sinuun mahdollisimman pian!

KLIKKAA MISTÄ OLET KIINNOSTUNUT JA JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen
järjestelmät

Pakkaustuotteet

Pakkaustuotteet

Kalalaatikot

Kalalaatikot

Tekniset komponentit

Tekniset
komponentit

Muu

Joku muu?