Eristä oikein:
opas turvalliseen ja selkeään etenemiseen rakennushankkeessa

Eristä oikein: 
opas turvalliseen ja selkeään etenemiseen rakennushankkeessa Eristä oikein: 
opas turvalliseen ja selkeään etenemiseen rakennushankkeessa Eristä oikein: 
opas turvalliseen ja selkeään etenemiseen rakennushankkeessa

Hyvä tietää eristämisestä

Suomessa rakentamismääräykset edellyttävät, että maanvastaisten rakennusosien eristystason tulee olla lämpö- ja kosteusteknisesti sellainen, että kosteus, routiminen tai pintojen kylmyys eivät aiheuta haittoja. Puutteellinen tai väärin tehty eristys aiheuttaa hankalasti korjattavia ja taloudellisesti suuria vahinkoja. Perustuksen kestävyydestä riippuu koko rakennuksen käyttöikä.

Osaava suunnittelu on hyvän eristämisen lähtökohta

Mahdollisimman hyvän ja luotettavan routasuojauksen aikaansaamiseksi on hyvä suunnitella rakennuksen alapohjan lämmöneristys yhdessä routaeristyksen kanssa. Hyvällä suunnittelulla, laadukkailla ja käyttötarkoitukseensa hyväksytyillä eristemateriaaleilla sekä oikein tehdyllä asennuksella saavutetaan parhaat tulokset. Eristystä suunniteltaessa on aiheellista ottaa huomioon myös mahdollinen radon-säteily ja sen vaatima eristäminen tai alapohjan tuuletus. Tämä opas antaa muutamia rakenne-esimerkkejä suunnitteluun ja asennukseen. Näiden tarkoitus on helpottaa oikeiden eristeratkaisujen valinnassa. Vastuu kussakin kohteessa on valinnan suorittajalla, suunnittelijalla ja rakennustöistä vastaavalla.

Roudan syvyys Paljonko eristettä tarvitaan?

Pakkasmäärä vaihtelee Suomen eri osissa. Etelä-Suomen rannikkoseudulla mitoituspakkasmäärä on vain puolet Pohjois-Suomen arvoista.

Eristystä suunniteltaessa tulee huomioida rakennuspaikan olosuhteet ja tietää, miten rakennuspaikan sijainti ja maapohjan laatu sekä perustamistapa ja kohteen käyttötarkoitus vaikuttavat eristeen laatuvaatimuksiin sekä vahvuuteen.

Koska Suomessa roudan syvyys on 2–2,7 metriä, tarvitaan routaeristystä käytännössä lähes aina.

On hyvä huomioida, että rakennuksen ulkonurkissa routaeristys on 100 % paksumpi verrattuna muuhun routaeristykseen. Kylmien rakennusten ja rakenteiden routaeristyspaksuus on yleensä noin kaksinkertainen verrattuna lämpimään rakennukseen.

Omassa rakennuskohteessasi tarvittavan routaeristemäärän voit laskea web-pohjaisella suunnitteluohjelmalla. Ohjelman löydät tästä linkistä – Routaeristysten laskentaohjelma.

Millainen eristemateriaali valitaan?

Routaeristyksen toteuttamisesta on olemassa tarkat määräykset. Eristysmateriaalina tulee käyttää viranomaisten hyväksymiä ja luokittelemia EPS-tuotteita.

BEWI EPS Routa on erinomainen routaeriste käytettäväksi talonrakentamiseen. Sillä on hyvä kosteuden- ja pakkasenkestokyky sekä pientalorakentamiseen riittävät lämmöneristys- ja lujuusominaisuudet.

BEWI Platina Lattia ja BEWI EPS Lattia -eristeet ovat oikea valinta tehtäessä sokkelin sisäpuolen, alapohjan ja lattian eristystä. Lattiaeristeen lujuusluokkia on useita. Lujuus valitaan käyttökohteen vaatimusten mukaan.

BEWI Super -routaeristeellä on suuret lujuusominaisuudet sekä erinomainen kosteuden- ja pakkasenkestokyky. Super ja XPS ovat lämmöneristävyydeltään ja kestävyydeltään huipputuotteita. Eristeitä käytetään tavanomaista suurempien kuormitusten, kuten pihateiden, katujen ja ajoratojen routaeristykseen. Ne sopivat erinomaisesti myös perustusten ja pilarianturoiden alle.

BEWIn EPS-eristeitä on saatavana hyvin varustelluista rautakaupoista!
 

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.